1. Telefonul îmi solicită introducerea codului PIN/PIN2/PUK/PUK2.

Telefonul dumneavoastră dispune de cel puţin un cod de protecţie împotriva utilizării neautorizate. Codurile PIN şi PUK protejează cartela SIM - o cartelă de dimensiuni reduse, aflată în interiorul telefonului, care permite conectarea la reţeaua de telefonie mobilă. În majoritatea cazurilor, operatorul dumneavoastră sau furnizorul dumneavoastră de servicii reprezintă cea mai potrivită sursă de asistenţă pentru problemele legate de codurile PIN şi PUK.

Dacă aveţi nevoie de asistenţă în ceea ce priveşte codurile PIN şi/sau PUK, vă rugăm să luaţi legătura cu operatorul dumneavoastră / furnizorul dumneavoastră de servicii. Dacă aţi făcut deja acest lucru, iar codul pe care l-aţi primit nu funcţionează, va trebui să obţineţi o nouă cartelă SIM de la operatorul dumneavoastră / furnizorul dumneavoastră de servicii.


2. Telefonul solicită introducerea unui cod de securitate/blocare.

Telefonul dumneavoastră dispune de cel puţin un cod de protecţie împotriva utilizării neautorizate. Atenţie! Codul de securitate/blocare protejează dispozitivul, spre deosebire de codul PIN, care protejează cartela SIM. Dacă telefonul vă cere introducerea unui cod de securitate/blocare, iar dumneavoastră nu aţi activat un asemenea cod, puteţi încerca următoarele soluţii:

Dacă telefonul vă solicită în continuare codul de securitate/blocare, vă rugăm să vă prezentaţi cu dispozitivul la cel mai apropiat centru de service Nokia, pentru verificare. Adresele centrelor autorizate de service pot fi aflate utilizând aplicaţia de localizare Magazine.

Atenţie:


3. Telefonul meu afişează mesajul "Cartelă SIM respinsă" sau "Cartelă SIM neacceptată".

Cartela SIM (subscriber identity module) este o cartelă de dimensiuni reduse, aflată în interiorul telefonului, care permite conectarea la reţeaua de telefonie mobilă.

Cartela SIM vă este furnizată de operatorul dumneavoastră / furnizorul dumneavoastră de servicii. În majoritatea cazurilor, operatorul/ furnizorul de servicii este cea mai bună sursă de asistenţă pentru problemele legate de cartela SIM.

Dacă telefonul dumneavoastră afişează un mesaj de eroare legat de cartela SIM, cauza ar putea fi una din următoarele:

Dacă nu vă aflaţi în nici una din situaţiile de mai sus, cartela SIM poate fi defectă. Vă rugăm să luaţi legătura cu operatorul dumneavoastră / furnizorul dumneavoastră de servicii, pentru testarea şi/sau schimbarea cartelei SIM.

Vă puteţi prezenta, de asemenea, la cel mai apropiat centru de service Nokia, pentru verificarea telefonului. Adresele centrelor autorizate de service pot fi aflate utilizând aplicaţia de localizare Magazine.